بازسازی ساختمان
نوسازی یا بازسازی ساختمان امری است که امروزه در کشور به عنوان راهکاری مرسوم برای جلوه بخشیدن به خانه های قدیمی صورت می گیرد. برخی از خانه ها با گذشت چند سال جذابیت اولیه خود را از دست داده و کسل کننده و بی نظم و داغون به نظر می رسند، از این رو با بازسازی می توان ظاهر آنها را تغییر داد و به زبان عامیانه خانه را نو و زیباسازی کرد.
ضعف در ساخت و ساز باعث می شود یک ساختمان قبل از آنکه عمر مفید خود را سپری نماید نیاز به بازسازی پیدا کند. اینجاست که می توان به اهمیت نوسازی و بازسازی پی برد و راهکارهای ویژه برای اجرای آن اعمال نمود. هزینه ای که صرف ساخت یک بنا می شود بسیار گران تر از هزینه ای است که برای بازسازی مصرف می شود، از این رو با توجه به مسائل اقتصادی بازسازی مقرون بصرفه تر خواهد بود. این موارد دست به دست هم می دهند تا بازسازی را به عنوان یک گزینه مهم برای ایجاد تغییر و تحول در ساختمان نشان دهند.
مهمترین عوامل در بازسازی ساختمان
قدمت سازه در بازسازی
قدمت سازه در بازسازی ساختمان و تعمیرات ساختمان اهمیت بسزایی دارد. اگر سازه از قدمت زیادی برخودار باشد دست اندرکاران امر ابتدا زیرسازی ساختمان را از قبل از شروع بازسازی ساختمان مد نظر قرار میدهند.
سلیقه کارفرما در بازسازی
همچنین نسبت به درخواست کارفرما در بازسازی ساختمان ممکن است جابجایی هایی نیز در دیوارها و بخش های مختلف ساختمان روی دهد. به طور مثال ممکن است کارفرما تمایل داشته باشد تا یکی از دیوارها را حذف نموده و فضای بازتری را در اختیار داشته باشد که از همین رو مجری امر باید مطابق با سلیقه کار فرما عمل نماید.
مراحل بازسازی ساختمان
در بازسازی ساختمان مهمترین مراحل که باید توجه بیشتری بهش بشه زیر سازی و نازک کاری می باشد که در ادامه توضیحاتی رو ارائه میکنیم.
زیرسازی در بازسازی ساختمان
مصالح ساختمانی از عمر مفیدی برخوردار هستند و به همین دلیل اگر عمر سازه بالا باشد قبل از شروع بازسازی ساختمان باید ابتدا زیر سازی انجام شود. در زیرسازی ساختمان تمام لوله کشی ها، سیم کشی ها و به طور کلی تمام تجهیزاتی که در بخش داخلی بافت سازه به کار رفته اند تعویض و نوسازی میشوند.
نازک کاری در بازسازی ساختمان
اما در مرحله بعدی بازسازی ساختمان نوبت به نازک کاری میرسد که در این مرحله ممکن است به دو روش عمل شود. در روش اول تمام مراحل مطابق با سلیقه کارفرما پیش میرود و معمار نقشی در طراحی ندارد اما در روش دوم تمام مراحل کار به شرکت بازسازی ساختمان و معمار سپرده میشود که البته روش دوم نتیجه بهتری خواهد داشت.
شرکت بازسازی ساختمان و یا معماری که تا کنون چندین پروژه را انجام داده است نسبت به تجربه خود میتواند راه کار هایی را ارائه دهد که مطلابق با اصول بازسازی باشد اما کارفرما به دلیل عدم تجربه کافی نمیتواند روش های اصولی را به معمار پیشنهاد دهد.
در بخش نازک کاری که در واقع همان بخش سطحی داخل و خارج سازه در بازسازی ساختمان میباشد نسبت به کاربری ساختمان از تجهیزات و وسایل مختلفی استفاده میشود. حتما تا بحال گذرتان به ساختمان های تجاری و اداری زیادی افتاده است و متوجه شده اید که ساختار داخلی و خارجی این دسته از ساختمان ها به طور کلی با یک ساختمان مسکونی متفاوت است.
انواع بازسازی ساختمان
در ادامه به برخی از تفاوت های موجود در تعمیرات ساختمان و بازسازی ساختمان و دکوراسیو لوکس و لاکچری که کاربری عمومی دارند با ساختمان های مسکونی اشاره خواهیم نمود.
بازسازی ساختمان اماکن عمومی
در بازسازی ساختمان با کاربری عمومی اگر بافت ساختمان تا حد زیادی قدیمی شده باشد و از تجهیزات و امکانات روز برخوردار نباشد به گونه ای عمل میشود که بعد از اتمام بازسازی به تمام امکانات و تجهیزاتی که یک ساختمان جدید و مدرن نیاز دارد تجهیز شود.
شاید تجهیزاتی که قبل از شروع بارسازی ساختمان نیز وجود داشتند بتوانند نیاز کارفرما را بر طرف نمایند اما تجهیزات جدید میتوانند سهولت انجام کار و همچنین رفاه بیشتر پرسنل و ارباب رجوع را به همراه داشته باشند.به طور مثال در بازسازی ساختمان از تجهیزات سرمایشی و گرمایشی جدید استفاده میشود که نسبت به سیستم های قدیمی از کیفیت و کارایی بالاتری برخوردار هستند. همچنین در بازسازی ساختمان و تعمیرات ساختمان هر کارمند میتواند از یک پارتیشن به عنوان اتاق کار خود برخوردار باشد که در نتیجه راندمان کاری را تا حد زیادی افزایش میدهد.
بازسازی ساختمان سازه مسکونی
اما در ساختمان های مسکونی میتوان گفت که تنها نوسازی انجام میشود و تغییر چندانی در تجهیزات و امکانات بوجود نمی آید مگر آنکه کارفرما درخواست نماید تا تجهیزات به کار رفته در سازه به روز و مدرن شوند.
در تعمیرات ساختمان و بازسازی ساختمان مسکونی بیشتر به جنبه های زیبا سازی توجه میشود اما در ساختمان با کاربری عمومی همانطور که گفته شد علاوه بر زیبایی به نوسازی و بروز کردن تجهیزات نیز توجه خاصی میشود تا راندمان کاری پرسنل افزایش یابد.
بدون دیدگاه